Inici d'obres d'urgència de consolidació i evacuació d'aigües pluvials del Castell de Corbera
16/11/2018

El 22 d’octubre de 2018 es signava, a  les 10h en l’Ajuntament de Corbera, l’acta de comprovació de replantejament. Este document dona inici a les obres de            “Intervencions Prèvies d’Urgència de Consolidació i evacuació d’aigües pluvials del Castell de Corbera”.
Les obres consisteixen principalment en construir els accessos necessaris per a les distintes actuacions,així com la consolidació del que coneguem com “la presó”, que en realitat i, després de les cates arqueològiques realitzades l’any passat per D. Miguel Gómez Sahuquillo, ficaven de manifest que es tractaria d’uns  bany àrabs.  
La durada prevista per a aquesta primera intervenció de consolidació és de 3 mesos i el pressupost ascendeix a 50.000€ (iva inclòs). L’empresa Contratista –Contraforte sl- te projectat començar les obres de manera imminent, ja que disposa de Llicència municipal i de l’Autorització de Conselleria de Patrimoni per a fer el preceptiu seguiment arqueològic.
Una vegada signada l’acta, arquitectes de la Diputació de València (titular del immoble), personal de la Contratista, l’equip d’arqueòlegs i membres del Govern municipal, es desplaçaren al lloc per veure els accessos de vehicles i l’ubicació de la zona d’abassegament o arreplega o provisió. Finalment s’utilitzarà una de les parcel·les propietat de l’ajuntament per a tal fi.
Per altra part, la propietària de l’immoble ha mostrat la seua voluntat de donar continuïtat a esta actuació amb la de “Projecte de I FASE de Consolidació i Restauració del Castell de Corbera”. Este document tècnic està redactat i aprovat definitivament i, suposarà una inversió en el BIC de 270.000€ (iva inclòs). L’equip d’arqueòlegs està adjudicat a falta de la formalització del contracte. Una vegada signat este, la documentació arquitectònica i arqueològica serà enviada a la Conselleria de Patrimoni per a obtindre la corresponent Autorització de Seguiment Arqueològic i poder iniciar els nous treballs.
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31