Participació Ciutadana
L’Ajuntament de Corbera impulsa el primer pla de participació ciutadana
La reforma de la plaça Major de Corbera centrarà el primer pla de participació ciutadana del municipi.
3/12/2015

La nova Plaça és el lema del Pla Municipal de Participació Ciutadana que l'equip de govern del consistori corberà treballarà amb el poble durant el 2016. Fomentar la participació de la gent en les decisions de l’Ajuntament i aprofundir en l’aproximació a la ciutadania de la política municipal és una de les directrius prioritàries que vol complir el govern en aquesta legislatura. Reformar la plaça Major de Corbera amb el consens del poble és l'objectiu d’aquest primer pla en què s’espera la màxima implicació ciutadana.

El 12 de gener s’inicia el pla amb l’exposició pública del context històric i el programa funcional actual. El pla municipal La nova Plaça, contempla també dos objectius específics a desenvolupar gràcies a la implicació de la ciutadania: obtindre un programa de necessitats extret de l’opinió dels usuaris i coordinar-lo des de les sensibilitats històrica, arquitectònica, funcional i econòmica. Aquest pla començarà a ser elaborat amb les aportacions dels veïns i veïnes a la reunió oberta del 9 de febrer; i els veïns podran fer arribar les seues idees fins al 31 de març per registre d’entrada o al correu electrònic de l’Ajuntament.  

L’operativitat de la participació ciutadana en el pla de reforma de la plaça la canalitzarà la Comissió de Treball que es crearà el 12 d’abril i s’encarregarà de la coordinació de les aportacions plantejades per la ciutadania. La comissió estarà formada per 5 representants de les associacions locals, dos ciutadans més (que no pertanyen a associacions), 1 representant de cada partit polític que conforma la Corporació local, un tècnic municipal i el regidor d’urbanisme. És a dir, 12 persones en total per a formar el grup de treball que recollirà i seleccionarà les inquietuds, aportacions i suggeriments recollits a l’Ajuntament. Tasca que la comissió realitzarà fins al 31 de maig i estimarà total o parcialment els punts recollits del programa de necessitats.

Arribat el mes de juny es treballaran fins a tres propostes que recullen els aspectes estimats per la comissió. Finalment, el 2 de setembre s’exposaran públicament les opcions treballades i es difondran entre la ciutadania perquè puga triar una de les propostes a través de votació popular oberta del 19 de setembre al 31 d’octubre. L’opció guanyadora es publicarà i serà la base del projecte de reforma de la plaça Major de Corbera: actuació demandada per tots els grups municipals del consistori corberà i que l’equip de govern contemplarà als propers pressupostos.
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31