Resultat del Pla de Participació Ciutadana: La Nova Plaça.
3/07/2017

L’Ajuntament de Corbera informa que, completats els terminis de votacions telemàtica i presencial sobre la futura plaça,
La plaça oberta a la circulació ha resultat el model més votat del Pla Municipal de Participació Ciutadana, la Nova Plaça Major. 179 vots ha obtés l’esquema i proposta 2 del pamflet repartit prèviament a la votació (* model que admet el pas continu de vehicles permetent creuar-la d’una part a l’altra i que podeu consultar a l'arxiu adjunt de la present publicació).
En el procés de votació han participat un total de 292 persones, totes majors de 16 anys, empadronades o residents a Corbera, i dins dels terminis de votacions que s’establiren i anunciaren a la ciutadania i que duraren del 15 de febrer al 24 de març (corresponents tant a la votació telemàtica com a la presencial). Segons el recompte de la votació oberta a la ciutadania, realitzat al saló de plens de l’Ajuntament el passat mes d’abril, la participació via formulari de la web municipal corresponent a la votació telemàtica va registrar 237 vots, mentre que la votació presencial va comptar amb 55 vots.
L’esquema i proposta 2 ha resultat l’opció més votada tant on line amb 143 vots, front als 94 vots per a la proposta 3, com la més votada en finestreta de l’Ajuntament amb 36 vots per a la proposta 2 front als 19 vots per a la proposta 3.
El resultat plasma les preferències de la ciutadania corberana implicada en el procés obert de participació al respecte de la futura Plaça Major. Tant la proposta 2 que ha resultat la més votada, com la proposta 3 potser en major nivell, representen un avanç cap a un model més sostenible de poble, pel que fa a la reordenació del trànsit en el nucli urbà, ja que es deixarà d’utilitzar la plaça com una rodona al trànsit i a repensar l’espai urbà posant les persones per davant dels vehicles. Futur model que oferirà més seguretat als vianants i un major espai de convivència duplicant la zona transitable per a les persones.
Al respecte de la reurbanització i reorganització de la Plaça Major del municipi ja s’ha encomanat a l’arquitecta municipal la redacció inicial del projecte de l’execució de l’obra amb un pressupost de 179.511, 14€ IVA inclòs.
Obra que per al seu fnançament comptarà amb la subvenció de 123.368,74€ del Pla Plurianual d’Obres i Serveis (PPOS) 2017 de la Diputació de València. A més a més, l’Ajuntament de Corbera en el ple ordinari de juny, ha adquirit el compromís d’aportar l’import que no cobrisca la subvenció concedida del PPOS 2017 per a executar l’obra de reurbanització de la Plaça Major, tot i que es continua treballant en aconseguir subvencionar el 100% del cost de l’obra. Els treballs de reurbanització de la plaça està previst que s’inicien abans que acabe l’any.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30