El Voluntariat Mediambiental de Corbera vigila la Serra i el terme del poble contra els incendis.

“Les vigilàncies actives del VMC són importantíssimes per a mantindre viva i verda la Serra que representa el pulmó verd de Corbera i de la comarca de la Ribera”, destaca Vicent Marrades, alcalde de Corbera, qui posa en valor la tasca altruista de la gent de voluntariat, “no sols amb les vigilàncies durant l’estiu, sinó en els més de 25 anys que porten de trajectòria cuidant l’entorn natural, fent campanyes de sensibilització entre la població sobre tot a l’escola i programant activitats ambientals”.   

L’arribada de l'estiu suposa cada any temporada d’elevades temperatures, així com de tronades d’estiu que poden ocasionar incendis naturals. Davant d'aquests fets, i també per l'aparició els darrers anys de diversos conats d'incendi intencionats, els ecologistes de Corbera han activat per tercer any consecutiu un pla per dissuadir la catàstrofe mediambiental que suposa un incendi.

Salvador Mulió, president dels ecologistes de Corbera, destaca la senzillesa però efectivitat del Pla de Vigilància de la Serra de Corbera, que en els dos anys anteriors ha donat resultats positius. “El procediment no pot ser més popular i pràctic; de fet, es podria aplicar a tots els pobles amb serra i voluntat. El Voluntariat i l'Ajuntament de Corbera arribaren a un acord el passat dia 17 de juny: Els socis ecologistes, per la seua banda, protegeixen la serra amb un calendari de vigilàncies amb uns equips estructurats; mentre que el consistori, els deixa les ferramentes per dur-ho endavant, com ara un vehicle municipal o jupetins identificatius.”

“Corbera té la sort de tindre una Serra vigilada, cuidada i estimada gràcies a l’activisme organitzat del Voluntariat Mediambiental”, afirma Vicent Santabasilisa, regidor de Medi Ambient del consistori Corberà, qui assegura que ”les persones del poble hem de valorar molt positivament la seua tasca. En tots els pobles amb muntanya cal un voluntariat que es preocupe de valent per la natura com el que tenim a Corbera.”

Enguany com a novetat, el vehicle municipal amb el que es realitzen les vigilàncies, porta el logotip visible “Vigilàncies Voluntariat” que també revisa el terme vigilant als qui aboquen deixalles, restes d’obres i trastos fora dels contenidors pel terme, cosa que està prohibida. Cal consciència social. Si totes i tots som responsables, i actuem amb civisme i trellat,  l’entorn del nostre poble ens ho agrairà.