El Castell

És, sens dubte, el monument més important de la localitat, el qual es troba situat sobre un pujol. Als seus peus s'estén la població de Corbera.

El seu orígen cal buscar-lo en l'època romana. No obstant això, la fortalesa, construïda probablement sobre fonamentacions anteriors, és un clar exemple de fortificació islàmica, encara que reformada en època cristiana. El Castell va jugar un paper important durant la Guerra de les Germanies, on al juny de 1521 va tenir lloc una batalla que el va destruir per complet.

En els orígens posseïa un gran valor estratègic, a causa de la seua situació elevada sobre el conjunt del territori. Es diu que va ser refugi del rei musulmà quan va ser derrotat pel cid Campeador. De les ruïnes que encara queden en l'actualitat, destaquem els murs, que tenen una amplitud de 47 cm, construïts fonamentalment a força de calç i pedra. L'antic pati d'armes posseeix quatre contraforts i una gran torre albarrana que fa de d'avançada sobre el poble, i en començar el descens hi ha els camps de tarongers escalonats en terrasses. Aquesta torre Albarrana és la millor conservada a Europa de l'època almohade. El Castell va ser declarat Bé d'Interès Cultural amb la categoria de Monument, sobre la base de la disposició addicional primera de la Llei 4/1998, d'11 de juny, de la Generalitat Valenciana, del Patrimoni Cultural Valencià i el perímetre de delimitació de l'entorn del Monument és tot l'espai que forma el pujol sobre el qual està construït.