Ruta del Cantalot i Clavell

Eixim de la Plaça Major del poble pel carrer Sant Vicent, continuem recte pel carrer Rei en Jaume, a l'eixida del poble junt al magatzem agrícola de Fruites Ponche observem la indicació del camí a seguir per a pujar cap al Cantalot.

Quan plou intensament durant diversos dies apareix un corrent d'aigua que segueix el curs d'un barranc (km 1). Hi ha l'opció de visitar la Font del Salsero (km 1'3) tot prolongant la ruta cap a la senda que ens condueix directament a aquesta.

Al km 1'5 a mà esquerra està el Motor del Cantalot (darrere d'aquest discorre el Barranc de Victòria, que marca el límit territorial entre els termes de Corbera i Llaurí). És el lloc idoni per a realitzar una parada de descans i prendre un respir.

Si continuem pel camí asfaltat observem la senda que condueix a la Malla Verda, sense desviar-nos del nostre recorregut arribem a la Caseta Blanca, el punt més alt del recorregut a 93'50 m del nivell de la mar, on les vistes ens mostren el Pic del Cavall Bernat, la mar, els camps de tarongers, els arrossars, la magnífica vall del Clavell... Si reprenem la marxa, a al dreta (km 2'5) està l'alberg residència dels Pares Dominics. Sense perdre el pas, observem el camí que condueix a la Cova Negra. Tot recte arribem al Barri del Clavell i finalment al Castell de Corbera on finalitzará el recorregut. En total hem passejat uns 5 km de baixa dificultat, però amb trams de pendent elevada.