Localització

Corbera és un municipi que pertany a la comarca de la Ribera Baixa, situat al sud de la província de València, a les vessants nords de la Serra de Corbera. El terme municipal és de 20'3 quilòmetres quadrats, i podem trobar-hi dos sectors clarament diferenciats:

a) La part sud, la més muntanyosa, i on se situen els dos pics més alts: la "Penya Roja" amb 394 metres, i el "Cavall Bernat" amb 584 metres, aquest últim és un vèrtex geodesic de segon ordre.

b) La part nord, la zona més plana, a excepció de la Muntanyeta de Sant Miquel (66 metres d'altitud), i per on s'extenen la majoria dels camps de tarongers i arròs.

El nucli urbà se situa a cavall entre les dues zones i es troba a una altitud de 17 metres sobre el nivell de la mar Mediterrànea. El terme de Corbera llinda amb les següent localitats: al nord amb Benicull de Xúquer, Polinyà de Xúquer, Fortaleny i Riola. A l'est amb els municipis de Cullera i Llaurí; mentre que al sud i oest llinda amb el terme d'Alzira.

Pots visualitzar un mapa de Corbera fent un clic al següent enllaç: mapa de Corbera

 

Agricultura i indústria

L'agricultura encara és la font principal d'ingressos a Corbera. Amb aproximadament 1.300 hectàrees de regadiu, tenim 977 dedicades al cultiu de la taronja i encara 290 d'arrossars, ja que durant els últims 30 anys s'han convertit a la taronja més de 250 hectàrees dels antics arrossars. A més d'açò, podem trobar unes poques parcel·les dedicades al cultiu d'hortalisses. La indústria està estretament relacionada amb el comerç de la producció agrària.

De fet trobem enregistrats una desena de magatzems de fruita. Al costat del camí de la Mota tenim mitja dotzena de fàbriques i magatzems: hivernacles de flors, trilladores i eixugadores d'arròs, empreses relacionades amb la producció de plàstic, a més d'empreses dedicades als materials de construcció i fusteries, entre d'altres. Cal destacar el polígon industrial "EL RACÓ" que té una superfície de 226.876 m2.