Ruta de les Fontanelles i la Murta

L'itinerari comença des de l'Av. Fontanelles. Anem cap amunt en direcció a les muntanyes, fins a arribar a una pista forestal. Ací naix el camí del Paratge de les Fontanelles.

Hi ha una zona de picnic, ideal per a descansar abans de mampendre la complexa pujada. Paral·lela al barranc està la senda que hem de seguir fins a arribar a l'alt on està l'antena, allà les vistes ens mostren tota l'esplendor de Corbera i el seu Castell. Des d'ací descendirem cap al Barranc del Racó de les Vinyes, en direcció al Paratge de la Murta.

Una vegada en la senda passem per les Bases que arrepleguen l'aigua procedent de la Font de la Murta. Més avant junt al jardí hi ha una vivenda interessant, la Casa Vella de la Murta, del s.XIX, en la qual es troba la Capella de la Mare de Déu de la Murta. Davant d'esta queden les ruïnes del Monestir de la Murta. Quan creuem el Pont de Felip II, continuem per la pista principal que finalitza a l'antiga Casa del Guarda (punt d'informació). Abandonarem la Murta pel camí asfaltat en direcció al Cementeri Municipal d'Alzira, en la bifurcació d'este hem de girar a la dreta, camí asfaltat en direcció a Corbera que finalitza a Les Coves, des d'on baixarem fins a arribar al poble.