495 famílies i xicotets comerços de Corbera bonificats per reciclar a l’Ecoparc.

“Qui més recicla, menys paga”: amb esta filosofia, el Consorci Ribera i Valldigna va aprovar divendres 29 de maig concedir fins a 200.000 euros en bonificacions a prop de 30.000 famílies i xicotets comerços que més han reciclat durant 2019 en la seua xarxa d’ecoparcs i ecomòbils. 
 
Estes bonificacions es veuran descomptades en el pròxim rebut de la Taxa de Tractament de Residus del Consorci que s’emetrà este estiu.  Bonificacions que es divideixen en tres trams segons el volum de reciclatge que han registrat les persones usuàries dels ecoparcs. 
 
12,66 euros és l’estalvi corresponent al primer tram que beneficiarà 161 famílies a Corbera. Estalvi directe de 12,66 euros de la seua Taxa de Tractament que beneficiarà a 5.679 famílies del total de pobles del consorci, que es correspon amb el cost íntegre per veí del pagament del manteniment i servici d’Ecoparcs i Ecomòbils. Encara que el preu de la taxa varia en funció de cada una de les poblacions, segons el volum de residus que es tracten en cada una d’elles, esta rebaixa se situa entorn del 20% del rebut d’una “vivenda tipus” de la Ribera i la Valldigna. 
 
El segon tram comptarà amb un estalvi de 6,33 euros, del que és beneficiaran 276 famílies de Corbera del total de 17.032 famílies i xicotets i mitjans comerciants. Bona mostra que el bon comportament ambiental acudint a l’Ecoparc o a l’Ecomòbil a reciclar els residus domèstics més contaminants i perillosos té recompensa. 
Finalment, 58 rebuts de Corbera seran bonificats amb una xicoteta rebaixa en els seus rebuts d’un 5% aproximadament de mitja, del total de 5.679 rebuts més, per als que el Consorci ha destinat 20.305,71 euros en bonificacions.
 
L’Ajuntament de Corbera durant l’estiu passat ja va anunciar esta campanya de bonificació dels rebuts del reciclatge entre la ciutadania i la resposta ha estat considerable. Valora satisfet amb els resultats de bonificacions pel que fa a Corbera l’alcalde, Vicent Marrades, “són més les persones que tenim al poble cíviques, compromeses amb el medi ambient, que estimen Corbera i el seu terme i que miren per la seua butxaca que les que no. Però, malgrat tindre l’Ecoparc al poble, el Servei Municipal  gratuït de recollida de trastos cada primer dimecres de mes, i una xarxa completa de contenidors de reciclatge pel poble i el terme, la brutícia i els punts incontrolats de fem i deixalles representen un gran repte tant per a les institucions com per a la ciutadania per mantindre entre totes i tots una Corbera més neta i sostenible. Apostem per Corbera neta i seguirem treballant amb campanyes i iniciatives que motiven i incentiven el reciclatge i la responsabilitat en el tema del fem i els trastos.”   
 
La taxa de tractament de residus més econòmica de la Província de València. 
 
Cal recordar que la Taxa per Tractament de Residus del Consorci Ribera i Valldigna és la més econòmica de tots els Consorcis de la Província de València, situant-se en una mitjana de 69 euros per vivenda i any, i amb estes bonificacions, les famílies més recicladores veuran compensat el seu bon comportament ambiental amb un descompte que pot arribar al 30% dels seus rebuts. 
 
Este sistema de bonificacions, s’ha posat en marxa per primera vegada gràcies a la informatització de la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils, premia el reciclatge d’aquells residus domèstics més contaminants i perillosos i que requerixen d’un tractament especial. El Consorci va aprovar un sistema de punts acumulables per als usuaris, en el que, el reciclatge de residus com a bateries, frigorífics, televisors, peretes, xicotets aparells electrònics, o càpsules de café, entre altres, és premiat amb estos descomptes directes en forma de bonificacions en la seua taxa de tractament. 
 
El Consorci publicarà a través del seu web www.conriv.es una relació de totes estes dades estadístiques per municipi, sense aportar dades de caràcter personal. Els propis usuaris de la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils podran accedir als seus punts i bonificacions a través de la pròpia web. 
 
Este sistema de bonificacions demostra el gran compromís del Consorci amb la seua xarxa d’ecoparcs i ecomòbils, “el treball del qual resulta fonamental perquè estos residus domèstics més contaminants no acaben en el nostre territori i contaminen els nostres paisatges”, segons el President del Consorci, Salvador Montañana.